Nederlandse Vereniging voor Klinische Fysica

NVKF Seniorendag 2023

Den Bosch
Do 13 april 2023

Den Bosch, een van de gezelligste steden van Nederland.

We starten om12:00 met een lunch op de Parade, in
Grand Cafe Silva Ducis , Parade 6-7, 5211 KL 's-Hertogenbosch.

Daarna:
Een rondleiding door de beroemde Sint Janskathedraal, museumbezoek en/of de stad verkennen,
of:

Design Museum

Een masterclass over Artificiele Intelligentie door em.prof. Bart ter Haar Romeny in de mooiste zaal van Den Bosch: de kapel van de Jheronimus Academy of Data Science, Sint Janssingel 92, 5211 DA 's-Hertogenbosch: 

Lezing over Artifici‚Äčal Intelligence
Em.prof. Bart ter Haar Romeny, TU/e
15:00-16:45

Het wordt een zeer visuele een begrijpelijke lezing voor iedereen, ook de partners als die interesse hebben.

Wat is Deep Learning? Hoe werkt het? We kijken diep in neural netwerken, en zien hoe ze zijn ontstaan, en waarom ze nu overal worden ingezet.

Natuurlijk staan we uitgebreid stil bij de medische toepassingen, hoe goed ze werken, de valkuilen, en hoe om te gaan met heel veel data.

Er is een sterke overeenkomst met het visuele systeem in ons brein. Wat kunnen de natuurlijke en artificiele  systemen van elkaar leren?

GANs (Generative Adverserial Networks) zijn het gesprek van de dag, voor het maken van prachtige beelden maar ook van deepfake! Hoe werkt dit? 

En hoe werkt ChatGPT?
We sluten af met een reeks kritische aspecten, die ons bij de borrel na afloop veel discussiestof zullen opleveren.

Em. prof. Bart ter Haar Romeny, oud-voorzitter van de NVKF, is specialist op het gebied van medische beeldanalyse, en 'brain-inspired computing'. Hij is nog dagelijks actief op het gebied van AI, door het gven van lezingen en het schrijven van een nieuw boek hierover. Bio: www.romeny.info.
Het JADS is een branche van de TU Eindhoven en de Universiteit Tilburg, en we zijn te gast in het college Data Science van dr. Martijn Willemsen. Zijn studenten zullen ook aanwezig zijn bij de colleges die daarom in het Engels zullen worden gegeven. 

Na de borrel bij het JADS lopen we rond 18:15 naar Afgaans restaurant Sarban, waar ons een prachtige maaltijd met drankjes wacht, in een zeer sfeervolle ambience. Na afloop is het slechts 10 minuten lopen naar het station. Voor de route kaart Den Bosch (Google Maps): zie hieronder. 

Afgaans Restaurant Sarban
Orthenstraat 87
5211 SW 's-Hertogenbosch
Tel. 073-8795185
www.zaher.nl